top of page
alg beeld wortelen 2019

Zintuiglijk programma

WORTELEN (AL)

een warm bad voor al je zintuigen

Wat: een bundeling van zintuiglijke activiteiten

Voor wie: FAMILIES

Duur: Doorlopend

Wanneer en waar: zie agenda

BLAUW GRAS creëert een rustgevend programma voor families. Laat je meenemen door de seizoenen.

Kom spelen, maken en verwonderen.

Ontmoet een bijzondere familie.

Laad jezelf op in een groene omgeving vol warmte en speelsheid. Alles staat in het teken van rust, creativiteit, natuur en bewust bezig zijn. Wortel je mee?

WORTELEN in de LENTE: groeien

Het is bijna Lente! Wat laat jij groeien? Om te kunnen groeien moet je eerst goed wortelen. En dat is wat we deze middag gaan doen. Samen met de tuinman wroeten we met onze handen in de aarde, we creëren onze eigen minivoorstelling met groente-families en maken lente sapjes. En dat alles doen we ongestoord, door onze telefoons in Telefoonbedjes te laten rusten. Voel je de inspiratie al groeien?

Foto's: Wortelen, bijna Lente: groeien. WerkWarenhuis

WORTELEN in de ZOMER: naar buiten gaan

Waai met ons mee naar zee! Ga mee strandjutten op bijzondere plekjes. Je telefoon mag je lekker uit laten rusten in een strandbedje. Voel het water, zand, zout, schuim en de wind en maak je eigen zee! en heb je weleens zeewier gegeten?

WORTELEN in de HERFST: Loslaten

Foto's Wortelen in de NaZomer. WerkWarenhuis

Foto's: Timothy Haas

WORTELEN in de Herfst staat helemaal in het teken van loslaten. We gaan de herfst beleven. Laat je verwarmen door de laatste bonte herfstkleuren. Kruip in kleine huisjes en hoor de regen zachtjes tikken, of is het sneeuw? Bekijk de kleine herfstvoorstelling van papier en laat je gedachten als blaadjes van je af dwarrelen. Onze telefoons laten we los in een bed van bladeren waar ze zich klaarmaken voor een winterslaap.

Foto's Wortelen, van Herfst naar Winter. WerkWarenhuis

Foto's: Iris Rijskamp

WORTELEN, in de WINTER; naar binnen gaan

Het is winter. Tijd om naar binnen te gaan. Om goed te kunnen wortelen laten we onze telefoons in Telefoonbedjes rusten. Zo kun je opladen en ongestoord op pad gaan. Maak je ook een telefoonbedje voor thuis? Samen met een kruidenvrouwtje gaan we ook aan de slag met het bereiden van heerlijke verse kruidenthee. Ruik je het al? Lekker he? Verder maken we tijdens deze middag samen een bos, waarbij de boswachter alles vertelt over het nut van het planten van bomen. Of bekijk kleine beestjes die een winterslaap houden.. Heerlijk naar binnen, tijd om tot jezelf te komen.

Foto's Wortelen in de Winter ; naar binnen gaan. WerkWarenhuis zo. 12 jan. 2020 

Het sneeuwt kokos in het bos

Concept, vormgeving: Rachel Zweije

Educatie & Productie: Heleen Korthals

Communicatie: Nadzja van der Knaap en Yvonne van Bruggen.

Spel & Begeleiding: Pauline van Kalkert, Pim van Pagee, Amber Verdonk, Eva de Man en Kelly Slinger

Met dank aan: Gemeente 's-Hertogenbosch, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, WerkWarenhuis, Geert Overdam Kunst en Cultuuradvies, Stichting Blauw Gras.

bottom of page